Грижа за кристалите

03.02.2022 13:59:37

Грижа за кристалите

Грижи за кристалите

 

Много кристали са крехки или ронливи, на слоеве или агрегат, който може да се разпадне, а някои, като селенит са водоразтворими. Обработените камъни са по- устойчиви, безкрайните часове на шлифоването им създават здрава повърхност.  Обработените камъни може да ги държите заедно, но другите трябва да бъдат отделно.

Когато не ги използвате, увийте кристалите в копринен или кадифен плат. Това ще ги предпази от надраскване и от абсорбиране на чужди излъчвания. Те се нуждаят и от пречистване при закупуване и след като сте ги носили. Винаги пречиствайте бижутата, получени от друг, тъй като може да носят чужди негативни вибрации и да ги предадат и на вас.

Малко кристали не се нуждаят от пречистване. Цитрин, кианит, азезтулит се самопречистват. Прозрачният кварц и карнеолът пък пречистват други кристали и са особено полезни за деликатни и ронливи камъни, но и самите те се нуждаят от пречистване.

 

Пречистване на кристалите

Неронливите и несъствани кристали може да се държат под течаща вода, да се потопят в морето или в солена вода. Докато правите това, мислете как искате целия негативизъм да бъде премахнат и кристалът отново да се зареди с енергия. Ако оставите крустал на слънчева или лунна светлина за няколко часа, също можете да го заредите.

Един от най-лесните начини за пречистване е да използвате специален разтвор. Трябва да капнете една-две капки върху кристала или да го напръскате с  пулверизатор, пълен с разтворени във вода няколко капки от пречистващото средство - така няма да повредите и ронливите образци.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за кристалите

Грижа за кристалите

Грижа за кристалите

Грижа за кристалите

Грижи за кристалите Много кристали са крехки или ронливи, на слоеве или агрегат, който може да се разпадне, а някои, като селенит за водоразтворими. Обра Грижи за кристалите Много кристали са крехки или ронливи, на слоеве или агрегат, който може да се разпадне, а някои, като селенит за водоразтворими. Обра 2022-03-22T17:16:50+02:00 Грижа за кристалите

<p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 18pt;"><strong>Грижи за кристалите</strong></span></p> <p class="text-aligncenter">&nbsp;</p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;">Много кристали са крехки или ронливи, на слоеве или агрегат, който може да се разпадне, а някои, като селенит са водоразтворими. Обработените камъни са по- устойчиви, безкрайните часове на шлифоването им създават здрава повърхност.&nbsp; Обработените камъни може да ги държите заедно, но другите трябва да бъдат отделно.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/28345/files/image/ahat-qspis-talismani-bg-e1523957467362.jpg" width="342" height="280" class="alignleft" /></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;">Когато не ги използвате, увийте кристалите в копринен или кадифен плат. Това ще ги предпази от надраскване и от абсорбиране на чужди излъчвания. Те се нуждаят и от пречистване при закупуване и след като сте ги носили. Винаги пречиствайте бижутата, получени от друг, тъй като може да носят чужди негативни вибрации и да ги предадат и на вас.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;">Малко кристали не се нуждаят от пречистване. Цитрин, кианит, азезтулит се самопречистват. Прозрачният кварц и карнеолът пък пречистват други кристали и са особено полезни за деликатни и ронливи камъни, но и самите те се нуждаят от пречистване.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/28345/files/image/16.jpg" width="350" height="245" class="alignright" /></span></p> <p class="text-aligncenter">&nbsp;</p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 18pt;"><strong>Пречистване на кристалите</strong></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;">Неронливите и несъствани кристали може да се държат под течаща вода, да се потопят в морето или в солена вода. Докато правите това, мислете как искате целия негативизъм да бъде премахнат и кристалът отново да се зареди с енергия. Ако оставите крустал на слънчева или лунна светлина за няколко часа, също можете да го заредите.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/28345/files/image/na-kristal-sas-sol.jpg" width="356" height="229" class="alignleft" /></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 14pt;">Един от най-лесните начини за пречистване е да използвате специален разтвор. Трябва да капнете една-две капки върху кристала или да го напръскате с&nbsp; пулверизатор, пълен с разтворени във вода няколко капки от пречистващото средство - така няма да повредите и ронливите образци.</span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки